Praktijkgerichte opleidingen

Onze praktijk gerichte lastrainingen omvatten een breed scala aan varianten in verschillende materiaalsoorten en lasprocessen. Van het MIG/MAG lassen, booglassen met beklede elektroden, TIG lassen tot het lassen onder poederdek.  

De lastrainingen zijn te onderscheiden in:
  1. Methodegerichte trainingen
  2. Optimaliserend gerichte trainingen
  3. Machinegerichte trainingen
Om ervoor te zorgen dat uw lassers de juiste praktische opleiding volgen/gekwalificeerd worden, stellen wij graag een plan van aanpak met u op!

Methodegerichte training
Het doelgericht trainen in een lasmethode met bijbehorende theorie, tot het beheersen hiervan in een bepaalde toepassing. De lasmethoden welke kunnen worden toegepast zijn het Elektroden, TIG, MIG of OnderPoederdek lassen. Tevens is er een mogelijkheid om de cursusinhoud zelf door de opdrachtgever te laten invullen. 

Gerichte optimaliseringtraining
In de praktijk blijkt dat alleen het opleiden tot het behalen van een erkend diploma niet voldoende is om de lasser optimaal te kunnen laten presteren in moeilijke omstandigheden. Hierbij kunt u denken aan moeilijk toegankelijke lasnaden waardoor moeilijke werkhoudingen onvermijdelijk zijn. Er is in dit geval dan ook nog vaak een beperkte zicht op de lasnaad. Een doelgerichte training, in nagebootste praktijksituaties, onder leiding van een ervaren leermeester, zorgt voor een snelle inpassing van de lassers in deze praktijkomstandigheden.

Machine gerichte trainingen
Lasmachines worden steeds complexer. De afstellingmogelijkheden van de nieuwste generaties professionele lasapparatuur zijn enorm. Vaak helpt een korte - en machine gerichte training om de lasser efficienter te laten werken. U bespaart kosten!
 

Wilt u meer weten over praktijkgerichte opleidingen?

Vul dan  hier uw gegevens in of neem contact op met  0251-262916.