Subsidie- & Fiscale aftrekmogelijkheden

Subsidie voor uw studie? Dat kan!
Investeren in kennis; vaak zijn er subsidiemogelijkheden.

Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Metaalbewerking
Voor bedrijven die zich willen blijven ontwikkelen stelt het Opleidings- en Ontwikkelfonds voor de Metaalbewerking, kortweg OOM, een Ontwikkelbudget beschikbaar. Dit besteedbaar bedrag kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld een studie, workshops, scans of een audit door een expert. ook het inwinnen van advies om overzichtelijk te maken welke scholing medewerkers nodig hebben om het EN-1090 certificaat te behalen behoort tot de mogelijkheden. Stichting OOM heeft tot 31 december 2014 maar liefst 600 budgets beschikbaar gesteld. Regel is wel: maximaal één Ontwikkelbudget per bedrijf en op=op. Meer weten? Klik dan hier om naar de website van Stichting OOM te gaan. Ook kunt u op deze site terecht voor de overige geldende subsidieregelingen van het OOM.

Centraal Register Kort Beroepsonderwijs
Haprotech Lasopleidingen staat ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKB) Hierdoor zijn met ingang van 1 maart onze opleidingen vrij van BTW.

Belastingaftrek Bedrijven/ondernemers
Werkgevers en ondernemers kunnen scholingskosten als bedrijfskosten in mindering brengen op de winst. Voor bedrijven geldt er geen drempelbedrag.
Neem voor een advies op maat contact op met uw belastingadviseur of de belastingdienst.

Belastingaftrek Particulieren
Aftrek als buitengewone uitgave!
Onze overheid stimuleert scholing, daarom heeft u als particulier de mogelijkheid om uw studiekosten fiscaal als buitengewone uitgave van uw inkomen af te trekken. De voorwaarde is onder andere dat de studie tot doel moet hebben uw maatschappelijke positie in financieel-economisch opzicht te verbeteren. Er is geen afzonderlijke aftrek als beroepskosten mogelijk. Uw werkgever mag u daarentegen de kosten van een studie/cursus onder voorwaarden wel onbelast vergoeden.