Diploma uitreiking Leerwerktrajecters Praktijkvaardigheden Metaal

Op 7 juli vond de feestelijke diploma uitreiking plaats van de leerwerktrajecten ‘Praktijkvaardigheden  Metaal’. Een diploma uitreiking is altijd bijzonder maar in dit geval nog meer bijzonder. Meer dan twintig mensen uit de regio’s Haarlem, IJmond, Alkmaar en Hoorn, hebben dit traject gevolgd. Diverse  doelgroepen waaronder veel kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook zij-instromers uit de WW hebben dit intensieve traject gevolgd..
In acht weken hebben zij basis vaardigheden onder de knie gekregen. Vaardigheden waar je aan moet denken zijn aftekenen en centreren, boren, zagen, vijlen uitwendig en inwendig, verzinken, slijpen, tappen, een basisniveau lassen en snijbranden. Skillgericht opleiden, zodat kandidaten snel klaargestoomd worden voor de arbeidsmarkt. Na 8 weken in de school geleerd te hebben, brengen zij het geleerde in de praktijk. Via hun werkervaringsplek stromen zij door naar een betaalde baan in . een arbeidsmarkt die ‘schreeuwt’ om vakbekwaam technisch personeel.
De opleiding wordt gegeven door Haprotech Lasopleidingen, Certificeringen en Technisch Uitzendbureau in samenwerking met het Nova College en gesteund door het regionale Werkgevers Servicepunt.
 
Wethouder Floor Roduner van Haarlem (coördinerend wethouder sociaal domein arbeidsmarktregio) is speciaal voor de diploma uitreiking naar Velsen gereisd. Hij benadrukt het belang van een duurzame arbeidsmarkt waarin iedereen een plek heeft om te participeren. Ook het belang van een  leven lang leren kwam duidelijk naar voren. De wereld verandert razendsnel en daar zal de arbeidsmarkt in mee moeten. Skillsgericht opleiden zorgt voor mogelijkheden en kansen.
Begin september starten we een volgend leerwerktraject. Haprotech is ook een samenwerking aangegaan met Heliomare en het Rea College om mensen met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt te scholen voor een baan in de techniek. Onze Technisch Commercieel Directeur Raymond Brand en Bestuursvoorzitter Jan Welmers van Heliomare hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Zonder bedrijven die deze zij-instromers een kans geven, kan het project niet slagen. Vele bedrijven uit de regio, waaronder Post Staalmontage, Anton Constructiewerken, Rogas en anderen hebben inmiddels medewerkers vanuit de trajecten. Het IJmuidense bedrijf Venus & de Waard ziet mogelijkheden en wil graag samen optrekken om enkele nieuw studenten een plek te bieden om zich na het traject verder te ontwikkelen. Mocht je ook interesse hebben om een kandidaat een werkplek te bieden, dan is dat mogelijk. Voor vragen en mogelijkheden, neem gerust contact met ons op. Hoe eerder een toekomstige werkgever betrokken is, hoe meer maatwerk we kunnen bieden. 

tekenen-jan-welmers-raymond-brand.jpg