Start nieuw Leerwerktraject Praktijkvaardigheden Metaalbewerker

September start nieuw leerwerktraject Metaalbewerker. Nog enkele plekken beschikbaar!

Onze leerwerktrajecten zijn een succesvolle manier om mensen uit een uitkering aan het werk te helpen. Via onze korte skills gerichte trajecten, gaan kandidaten aan het werk en stromen zij uit de uitkering.

Na succesvolle afronding van inmiddels 3 groepen voor Praktijkvaardigheden Metaalbewerker en vele individuele leerwerktrajecten Lassen, vinden vele bedrijven de weg naar deze nieuwe zij-instromers. Bedrijven sluiten zich aan om enkele of zelfs een hele klas over te nemen. Venus & de Waard garandeert een hele groep een baan na een traject. Uiteraard kijken wij naar het bedrijf en de persoon. Beide moeten met elkaar matchen om een duurzame uitstroom te garanderen.

Afgelopen 7 juli vond de diploma uitreiking plaats van de leerwerktrajecten ‘Prakijkvaardigheden Metaalbewerker’ waarvoor wethouder Floor Roduner van de Gemeente Haarlem, speciaal naar Velsen is gekomen.Na lovende woorden, zijn de diploma’s uitgereikt. Onder het genot van een hapje en drankje hebben wij dit feestelijke moment gevierd. Lees hier het hele verhaal

diploma.jpg

 

Half september start een nieuwe groep Praktijkvaardigheden Metaalbewerker. We hebben nog enkele plekken beschikbaar voor kandidaten. Door kandidaten uitvoerig te spreken, en te testen in onze school, kunnen we een goed advies geven om 1 van onze trajecten te volgen.

Voor ons leerwerktraject Lassen, kan doorlopend ingeschreven worden.

Waarom een leerwerktraject Praktijkvaardigheden Metaalbewerker of Lassen?
De techniek schreeuwt om nieuwe mensen. Goede lassers maar ook medewerkers met de basisvaardigheden waarvandaan ze verder kunnen doorgroeien. Daarom bieden wij de mogelijkheid in te stromen in het leerwerktraject Praktijkvaardigheden Metaalbewerker. Aan welke vaardigheden moet je denken? Aftekenen en centreren; zagen, boren; vijlen uitwendig; vijlen inwendig; verzinken, slijpen, tappen, zagen en een basisniveau lassen en snijbranden. De flyer is bijgevoegd voor meer informatie.  

Subsidiemogelijkheden
Op dit moment is er door corona een tijdelijke regeling aanvullende crisisdienstverlening COVID-19, hier meer te lezen https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2021-15327.html.

UWV koopt bij u scholingsdiensten in onder het Inkoopkader Scholingsdiensten 2021. Vanaf medio augustus 2021 wordt gestart met het inkopen van scholingsdiensten vanuit de Tijdelijke regeling aanvullende crisisdienstverlening COVID-19’ voor klanten die binnen 4 maanden werkloos dreigen te worden. Voor deze klanten was het eerder voor UWV niet mogelijk om scholingsdiensten in te kopen.

Het Inkoopkader Scholingsdiensten 2021 biedt sinds 1 april 2021 de mogelijkheid om voor klanten die onder de doelgroep van de ‘Tijdelijke regeling aanvullende crisisdienstverlening COVID-19’ vallen, scholingsdiensten in te kopen. Tot deze doelgroep behoren ook klanten die onder verantwoordelijkheid van gemeenten of sociale partners vallen en worden geholpen door een regionaal mobiliteitsteam, maar ook klanten van UWV waarvoor eerder geen scholingsdiensten konden worden ingekocht.

Heb je vragen of wil je een kandidaat laten testen om te weten of hij of zij geschikt is voor het traject? Neem contact met Raymond of Diane op via 0251-262913.