Haprotech komt naar je toe: WerkSaam

Onlangs heeft Haprotech op locatie bij WerkSaam te Hoorn een lastestdag georganiseerd. WerkSaam heeft hier zelf een stuk voor geschreven voor hun magazine. Inmiddels is de eerste groep gestart en halvewege het leergedeelte van het leerwerktraject. 

Werving- en selectiedag levert banen op

Haprotech komt naar je toe deze zomer!

Voorlichtende filmpjes, een speeddate en daarna zelf aan de slag met de lasapparatuur. Op 21 maart beproefden werkzoekenden bij WerkSaam de eigen technische skills en talenten. Opnieuw leverde deze werving- en selectiedag van Haprotech en WerkSaam baanbrekende kansen op.

“Sommige kandidaten wisten meteen: dit is iets voor mij, of juist niet,” aldus arbeidscoach Hans de Bakker van WerkSaam. Hij organiseert meerdere malen per jaar een werving- en selectiedag met Raymond Brand, technisch & commercieel directeur van Haprotech. “Deze selectiedagen leveren veel op,” aldus Hans. “Met de huidige arbeidsmarkt wordt het steeds lastiger om het juiste personeel te vinden. Wij selecteren gemotiveerde kandidaten - wat de kans op een geslaagde match vergroot. Raymond leert de deelnemers meteen kennen en weet waar hij ze kan plaatsen.”

Succesverhaal

De voorselectie werkt, aldus Raymond. “Het bereik is groter en het is efficiënt: we halen direct het talent eruit. En soms zelfs nog wat extra’s. Afgelopen sessie kwam er een jongen voorbij die zich net had aangemeld bij WerkSaam. Hij haakte aan en bleek talent voor lassen te hebben: een succesverhaal.” Ook ditmaal stroomden er acht mensen door. Hans: “Een aantal krijgen in Velser-Noord een opleidende stage bij Haprotech en kunnen daarna aan het werk hier in de regio. Andere deelnemers krijgen ook taallessen of andere bijscholing via WerkSaam, zo kunnen ze binnenkort volwaardig meedraaien in het arbeidsproces. WerkSaam levert immers interne opleidingen waardoor werkkansen stijgen. Dat geldt voor de techniek, maar ook voor de zorgsector, groensector, vervoer et cetera.”

Afgelopen 21 maart was opnieuw een geslaagde dag. “Het persoonlijke maatwerk is de succesfactor,” aldus Raymond. “Als werkgever zijn we blij met goede arbeidskrachten: geweldig om zo het onbenutte arbeidspotentieel te bereiken. Samen kunnen we mensen weer aan het werk helpen.”