Van universitair student psychologie naar lasser: Vrouwen in de techniek

Een tijdje geleden belde een enthousiaste jonge dame, , op dat zij zich aan het oriënteren was in opleidingen. Ze had haar bachelor Psychologie afgerond en was bezig met haar master Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit. Er begon echter iets te kriebelen. Ze zag het niet zitten om verder door te gaan en alleen analytisch bezig te zijn en maar achter die computer te zitten. Ze wilde actief bezig zijn. Zij keek naar wat ze leuk vond en wat dichtbij haar bestaande interesses lag. Lassen vond ze leuk. Ze deed dit soms op een paardenbedrijf van familie. Vandaar dat ze belde, gaf ze aan. De liefde voor techniek heeft zij meegekregen van haar vader. Van jongs af aan was hij samen met haar met techniek bezig.

Na een goed gesprek hebben wij Nikita voor een lastest uitgenodigd bij ons in Velsen-Noord. Na een ochtend gelast te hebben, was de kogel door de kerk. Zij wilde 2 niveaus MAG lassen behalen. Zij zag een toekomst in de techniek zeker zitten. Zo gezegd, zo gedaan. 
Zowel MAG 1, als MAG 2 diploma heeft zij in 1 keer behaald met prachtige cijfers voor zowel praktijk als theorie. Met een uitschieter van een 10 voor haar MAG 2 theorie. 

Tijdens de opleidingen, zijn onze collega's van het uitzendbureau gaan zoeken naar een geschikte baan voor haar. Deze werd al snel gevonden bij Een eerste stap naar een mooie toekomst in de techniek. Een dame met pit, die uitstekend haar mannetje staat.